27 november 2021

De belangrijkste Lean Six Sigma trainingen

2 min read

Er zijn ontzettend veel verschillende Lean Six Sigma trainingen en cursussen die je bij allerlei aanbieders kunt volgen. We kunnen ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om hier de beste optie uit te kiezen. Daarom hebben we een lijstje opgesteld met de drie belangrijkste Lean Six Sigma trainingen. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

De yellow belt training

Allereerst de yellow belt training. Hierbij leer je wat Six Sigma is, hoe je met de verschillende methoden en technieken daarbinnen kunt werken en hoe je zinvolle bijdragen kunt leveren aan een procesverbetering traject of project. Aan de hand van deze training kun je dus goed meewerken tijdens een project op basis van Lean Six Sigma.

De green belt training

Een green belt training is een vervolg op de yellow belt training. Je gaat hierbij een stuk dieper in op de materie. Dat is ook nodig, want als je jouw green belt training hebt afgerond kun je zelf een verbetertraject op basis van Lean Six Sigma methodiek managen. Je bent dan dus hoofdverantwoordelijk voor het verloop en het eerste aanspreekpunt voor de andere deelnemers.

De black belt training

Een black belt training gaat nog verder in op alles wat je al wist over Lean Six Sigma. Dat komt omdat de black belt training erop gericht is om van jou de Lean Six Sigma expert binnen een organisatie te maken. De green belts kloppen dan dus bij jou aan met vragen of problemen waar zij tegen aan lopen. Een mooi vak!

Hoe ver ga jij?

Dit waren de belangrijkste Lean Six Sigma trainingen. Wil jij alleen yellow belt worden of ga je door tot de black belt? Allen hebben zij hun waarde en moeten ze vertegenwoordigd worden binnen een organisatie, dus je kunt wat dat betreft geen verkeerde keuze maken. Succes!