De meest populaire cursussen van 2020

Personal development is hot en met de opkomst van het internet is het een stuk gemakkelijker geworden om iets nieuws te leren of om je kennis op te frissen. Maar wat zijn nou eigenlijk de meest populaire cursussen van het moment? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

1. Cursus Adobe

Als je werkt in bijvoorbeeld een marketing- of communicatiefunctie, wordt er steeds vaker van je verwacht dat je overweg kunt met programma’s uit het Adobe-pakket. Denk daarbij aan programma’s als Illustrator, InDesign en uiteraard Photoshop. Om de kans op een baan te vergroten of om breder inzetbaar te zijn, kiezen veel mensen ervoor om bijvoorbeeld een cursus Photoshop te volgen. Een cursus Photoshop is bovendien leuk en handig als je graag op Instagram zit! Met deze cursus Photoshop leer je de basiskennis van fotobewerking. Kun je al een beetje overweg met het programma en wil je de meer geavanceerde vaardigheden onder de knie krijgen? Dan kun je kiezen voor een vervolgcursus!

2. Cursus Spaans

Naast de Photoshop-cursus, zijn ook talencursussen de laatste tijd bijzonder in trek. Uit een recent onderzoek is gebleken dat tijdens de coronacrisis veel mensen zijn begonnen met het leren van een nieuwe taal, waarbij is gebleken dat veruit de meeste mensen zijn begonnen met het leren van Spaans. Er zijn verschillende manieren om de Spaanse taal onder de knie te krijgen. Je kunt kiezen voor een betaalde cursus, maar je kunt de taal ook leren via een app, zoals Duolingo of Tandem.

3. Cursus Excel

Tot slot is er de cursus Excel. Excel is een programma dat binnen veel bedrijven wordt gebruikt en de meeste werkgevers verwachten van hun (potentiële) werknemers dat zij met dit programma overweg kunnen. Excel is een spreadsheet-/rekenprogramma voor Windows van softwarefabrikant Microsoft. Voor veel mensen geldt dat zij als enige basiservaring hebben met het programma – bijvoorbeeld vanuit de studietijd – en dat zij hun kennis willen opfrissen of uitbreiden. Een cursus Excel is dan natuurlijk een passende oplossing. Je leest meer over de cursus Excel en talloze andere cursussen op deze website.