27 november 2021

Goedkope grootzakelijke energie scoor je met deze tips

3 min read

Schoolgebouwen gebruiken in verhouding veel zakelijke energie. Kijk alleen al eens naar alle elektronische toepassingen in een klaslokaal die echte energieslurpers zijn. Daarom is het voor een school interessant om een zo voordelig mogelijke deal omtrent grootzakelijk energie te scoren. Dit geldt natuurlijk ook voor andere bedrijven die gebruik maken van een grootzakelijk energiecontract. De vraag is echter: waar moet je zijn voor de beste deals voor zakelijke energie en waar moet je op letten bij het afsluiten van zo’n energiedeal? In dit artikel lees je enkele tips en tricks voor het scoren van goedkope grootzakelijke energie en waar je zoal op moet letten bij het afnemen van een energiecontract.

Begin met het vergelijken van grootzakelijke energie

Wanneer je op zoek bent naar een grootzakelijk energiecontract is het in ieder geval aan te raden om altijd te beginnen met het vergelijken van zakelijke energie. Natuurlijk kun je zelf via Google op zoektocht gaan, maar je zult al gauw merken dat dit veel tijd kost. Daarom is het aan te raden om een zakelijke energievergelijker te gebruiken voor deze zoektocht. Daar hoef je namelijk alleen maar je gegevens in te vullen, waarna de tool het zoekwerk voor jou doet. Vul in de tool op energie-zakelijk.nl je jaarlijkse energieverbruik in, evenals eventuele wensen zoals groene energie of grijze stroom of de keuze voor een vast of flexibel energietarief. De energievergelijker vindt voor jou meerdere deals waar jij de meest passende van kunt kiezen. Let op: blijf altijd gebruik maken van een zakelijke energievergelijker. Alleen op die manier scoor je het goedkoopste aanbod op het gebied van grootzakelijke stroom. 

Let op de opzegtermijn van huidig energiecontract

Blijf ook nooit hangen bij een energiebedrijf, maar stap altijd over op het moment dat dat mogelijk is. Er is namelijk altijd wel ergens anders een betere aanbieding te vinden voor grootzakelijke energie. Hierbij moet je wel kijken naar het moment dat je wilt overstappen. Zorg ervoor dat dit altijd binnen je opzegtermijn valt om extra kosten te voorkomen. De opzegtermijn verschilt per energieleverancier, dus kijk goed wat de termijn bij jouw leverancier is. Stap je eerder dan afgesproken over dan ontvang je een zogeheten opzegboete. Dat is een boete die je moet betalen voor de energie die je nog af had moeten nemen. Aan het begin van het contract heb je immers een afspraak gemaakt met het energiebedrijf waar je zit. Zij hebben op basis van die afspraak energie ingekocht. Daarom is het niet heel gek dat je alsnog gewoon moet betalen wanneer je zelf besluit om eerder weg te gaan.

Houd de einddatum in de gaten voor voordelig contract

Naast de opzegtermijn is er nog een datum die je in de gaten moet houden: de einddatum. Je wilt namelijk niet alleen te vroeg zijn met het opzeggen van je energiecontract; te laat zijn is ook absoluut niet handig. In het geval van een grootzakelijk energiecontract mag het bedrijf je contract namelijk stilzwijgend verlengen wanneer je niet op tijd overstapt. Dat betekent dat wanneer je niet goed oplet je alsnog vast blijft zitten aan een contract dat op dat moment echt te duur is. Verlengingstarieven zijn namelijk niet zo aantrekkelijk als de tarieven van een aanbieding die je ergens anders kunt scoren. Schrijf daarom bij het afnemen van je zakelijke energiecontract al ergens op wat de data van de opzegtermijn en de einddatum zijn. Begin op precies het juiste moment met grootzakelijke energie vergelijken en er is geen vuiltje aan de lucht. Alleen op deze manier weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt voor grootzakelijke energie.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *