27 januari 2022

Met zijn allen de bouw op

2 min read

Werken met onze handen staat nog net niet bij ons in de handpalmen geschreven. Terwijl de wereld onderzoekers en wetenschappers nodig heeft hebben zij misschien de praktische mensen net zo hard nodig. Helaas daalt het aantal mbo-studenten die studeren voor houtbewerking of loodgieter. Straks bestaat de hele wereld uit briljante wetenschappers die niet weten hoe ze een lamp of een kastje kunnen ophangen. Praktische mensen zullen we altijd nodig hebben. Ik denk dat als mbo’er je het meeste plezier kan hebben op de bouw. Natuurlijk moet je dan de bouw ook wel leuk vinden. Bouw vacatures zijn er in overvloed. Nederland is aan het investeren in huizenbouw en zoekt dus ook veel bouwvakkers. Er zijn ook uitzendbureaus die bouwvakker zoeken. Wij zijn ondertussen misschien wel meer gewild dan die wetenschappers. Want ook zij willen graag wonen in een mooi huis. Maar wie gaat dat mooie huis bouwen? Misschien jij wel.

Kijk eens naar bouw vacatures

Als jij een mbo’er bent en het leuk vindt om praktisch werk te doen moet je eens kijken naar bouw vacatures. Deze zijn er namelijk in overvloed. Je kan er ook voor kiezen om naar een uitzendbureau te gaan of even snel te googelen op “uitzendbureau bouw”. Nederland is hard op zoek naar mensen voorop de bouw en deze vraag zal de komende jaren alleen maar stijgen. Hoe meer de Nederlandse Staat wil gaan bouwen, hoe meer bouwvakkers er nodig zijn. Onze handen zijn echt goudwaard. De bouwvakker wordt namelijk gezien als een zeldzaam ras. Iedereen studeert aan een hogeschool of universiteit. Ze hebben geen flauw idee hoe ze een hamer moeten vasthouden. De aannemers bulken van de bouw vacatures en zijn hard opzoek naar meer bouwvakkers. Dat betekenend dat als bouwvakker je meer dan genoeg werk zal hebben, een goed salaris, en dat je behoort tot een zeldzame groep Nederlanders.

Loon, ZZP, of werkgever

Als bouwvakker kan je aan het werk gaan via loondienst. Dit is natuurlijk de meest vanzelfsprekende weg. Maar door de groeiende vraag naar bouwvakker kan je er ook voor kiezen om als Zzp'er te beginnen, of zelfs een eigen bedrijf te starten. In deze groeiende markt heb je zoals je hoort ontzettend veel vrijheid. Kijk daarom eens of bouwvakker zijn iets voor jou is. Misschien dat ik straks wel dat volgende uitzendbureau bouw. Zelf ben ik ook praktisch ingesteld en kan ik best goed werk doen met mijn handen. Toch maar even kijken naar die bouwvacatures dus, onze handen zijn namelijk goud waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *