Succesvol thuis studeren

Alle leerlingen en studenten moeten er momenteel aan geloven: thuis studeren. We volgen waar het kan online lessen en werken verder zelfstandig thuis aan onze opdrachten, projecten en huiswerk. Ben jij een scholier of student en leer je momenteel geheel vanuit je eigen kamer in huis? Lees dan snel verder voor een aantal behulpzame tips.

Een rustige studieplek

Succesvol online leren en studeren begint met een goede studieplek. Misschien woon jij nog bij je ouder(s) of wellicht samen met andere studenten op kamers. Hoe je ook woont, je bent momenteel niet de enige in je huishouden die thuis zit. Een plekje waar je in alle rust kunt werken voor school of studie is dan ook extra belangrijk, maar soms moeilijk te vinden. Als je nergens in huis een studieplek zonder afleiding kunt vinden, is het handig om in je eigen slaapkamer een plek te creëren. Een kleine tafel of bureau waar je laptop of computer oppast terwijl je ook een boek of schrift hebt opgeslagen is al voldoende. Een comfortabele stoel waarin je goed en lang aan één stuk in kunt zitten maakt hierbij het verschil. Kijk eens rond in huis of je tijdelijk een stoel naar jouw kamer kunt verplaatsen. Anders zijn er op Marktplaats ook genoeg pareltjes te vinden die je voor een paar euro of soms zelf gratis kunt ophalen in de buurt. Voor een goede focus is het belangrijk om elke ochtend even de tijd te nemen om je kamer te transformeren van slaapruimte naar werkplek. Maak je bed netjes op en gooi alle losse kleding in de wasmand. Je zult merken dat je zo veel minder snel raakt afgeleid!

Stay connected

Dit klinkt natuurlijk vanzelfsprekend, maar een goede internetverbinding maakt het verschil. Daarom is het nu ook het uitgelezen moment om eens naar je huidige verbinding te kijken. Online zijn er allerlei tools te vinden waarmee je aanbieders van internet vergelijken kunt. Heb je een aantal opties gevonden die een verbetering zullen vormen in jouw huis? Overleg dan snel met je ouder(s) of huisgenoten. Er zullen vast meer gezinsleden baat hebben bij een snellere en meer betrouwbare connectie op dit moment. Het is zo geregeld en dan heb je niet langer last van haperende videocolleges of online tentamens die er uit knallen. Met een goede internetverbinding ervaar je veel minder onnodige stress en ben je sneller klaar met je huiswerk.

Ontspanning

Vergeet tussen al het harde werken door namelijk niet om ook te ontspannen. Met je nieuwe internetverbinding kun je na het schoolwerk bijvoorbeeld online gaan gamen. Dit is niet alleen zeer ontspannend, maar het helpt ook om in contact te blijven met anderen online. Ontspanning en vrije tijd zijn essentieel om niet helemaal gek te worden van het constant op je slaapkamer zitten, dus plan daar gerust voldoende tijd voor in!