27 november 2021

Tips om door te groeien binnen het onderwijs

2 min read

Met kinderen werken is iets wat je graag doet. Daar wil je ook absoluut niet vanaf. Je werkt nu al een paar jaar in het onderwijs en de ambitie die je ooit had is een beetje weggezakt. Tijd om het vuur aan te wakkeren. Door het lezen van dit artikel kom je misschien weer op ideeën.

Kinderopvang

Ben je een type die in de kinderopvang aan de slag wilt gaan? Je verdiept je in de zorg en service van de kinderopvang als je tijd over hebt. Op nummer één staan natuurlijk de kinderen. Je vindt het leuk om het vaste gezicht te zijn van de kinderen als je ze van school haalt. Na school wordt er van je verwacht dat je de kinderen wat te eten en te drinken geeft en ze vermaakt. Creativiteit is ook een competentie wat er van je wordt verwacht. Als je nog niet heel creatief bent word je dat wel van de kinderen. Opleiding kindercoach Rotterdam biedt de mogelijkheid om met kinderen te werken.

Kleuterjuf

Een andere richting: die van kleuterjuf. Vaak wordt er bij een vacature gevraagd om een pabo diploma. Logisch, want je moet de hele dag wel pedagogisch bezig zijn. Op die opleiding word je opgeleid voor allround leraar met een specialiteit. Relevante werkervaring kan ook handig zijn maar als je net over stapt van baan is de relevantie niet bepalend. Helemaal niet als de een opleiding wilt volgen. Juffen en meesters stralen rust en warmte uit. Heb jij dat ook? Dan is dit wat voor jou.

Bovenbouw

Dan weer een andere tak van sport. Bovenbouwleerlingen liggen tussen de leeftijd van 8 en 12. De zogenaamde bovenlaag van de basisschool. Je leert de kinderen taal, spelling, rekenen en wat er maar bij komt kijken. Gelukkig gaan ze ook wel eens naar buiten om hun hoofdjes leeg te maken. De kinderen moet vermaakt blijven. Ze zijn ouder dan kinderen in de onderbouw en sneller afgeleid naarmate ze ouder worden. Kan jij de kinderen wat bijbrengen? Dan is deze baan wat voor jou.