27 november 2021

Waarom de ontwikkeling van je personeel belangrijk is!

2 min read

De afgelopen jaren is de focus voor ontwikkeling van klanten enorm gestegen. Ontwikkeling draagt niet alleen bij aan de groei van het personeel, het draagt ook bij aan de productiviteit en groei van je eigen bedrijf! We zien dat er steeds meer ontwikkelingsmanieren op de markt komen die zorgen voor positieve resultaten aan je bedrijf en de toekomst van je bedrijf. Laten we snel verder lezen hoe je je personeel kunt ontwikkelingen.

Maandelijkse ontwikkelingsmeetings plannen

De meeste mensen kennen dit als het persoonlijk ontwikkelingsplan. Hierbij ga je iedere maand met je leidinggevende zitten om de afgelopen maand te bespreken. Je geeft een terugblik, kijkt wat goed ging en wat beter kan en hoe het ervoor staat met je eigen ontwikkeling. Zo kun je iedere maand reflecteren op de voorafgaande maanden en kun je zien hoe ver je bent. Dit motiveert weer om nog beter te presteren!

Denk mee aan nieuwe leermethoden

Niet iedereen leert op dezelfde manier. De een vindt het heerlijk om in de boeken te duiken en alles daar uit te leren en de ander kijkt dagen mee met collega’s. Zo zitten er ook mensen tussen die een combinatie van leermethoden gebruiken. Door dit na te vragen bij je personeel kun je een groot leer systeem bouwen waarin iedereen iets uit kan halen. Dit kun je doen met een e-learning software. Met deze software bouw je zelf diverse e-learnings die ook altijd aangepast en verbeterd kunnen worden.

Eigen verantwoordelijk = key

Als leidinggevende ken je je bedrijf van binnen en van buiten. Je werknemers willen dit uiteindelijk ook. Door de kennis en expertise te vergroten van je personeel vergroot je hun verantwoordelijkheid. Motiveer je werknemers bijvoorbeeld ook om artikelen en blogs te lezen over hun werk. Hiermee vergroten zij hun kennis op een leuke manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *