Wat zijn de voordelen van het behalen van een heftruck certificaat?

Het behalen van een heftruck certificaat of een diploma na het succesvol afronden van een hoogwerker cursus heeft meer pluspunten te bieden dan veel werknemers en werkgevers zich realiseren. Logisch is dan ook dat veel bedrijven en werknemers ervoor kiezen om zelf of hun werknemers een heftruck certificaat te gunnen. Maar wat is de toegevoegde waarde van een heftruckcertificaat of een hoogwerker cursus voor werkgevers en/of hun personeel.

Het bezit van een heftruckcertificaat of hoogwerker cursus geeft aan dat je veilig en efficiënt werkt

Het grootste profijt voor werknemers en werkgevers die over heftruckcertificaten en hoogwerk certificaten beschikken, is het signaal dat je hiermee afgeeft richting je omgeving. Je laat zien dat jij en/of je personeel veilig met heftrucks overweg kunt/kunnen. Op de werkvloer is veilig werken uiteraard cruciaal om ongevallen, letsel en materiële schade te voorkomen. Ongelukken met heftrucks gaan namelijk vaak gepaard met hoge kosten, omdat personele in de ziektewet kan komen en er schade aan het voertuig of de omgeving ontstaat. En dat kost ondernemingen jaarlijks handenvol geld. Door het behalen van certificeringen voor de heftruck en de hoogwerker, kan dit soort ellende preventief voorkomen worden.

Mensen met certificaten gebruiken machines op de juiste manier

Personeel dat over erkende certificaten beschikt voor het gebruik van machines als heftrucks of hoogwerkers, zijn opgeleid om de betreffende machines en voertuigen op een efficiënte manier te gebruiken. Hierdoor kunnen ze niet alleen veiliger, maar ook sneller werken en wordt het risico op fouten geminimaliseerd. Uiteraard is dit goed voor de productie binnen bedrijven en uiteindelijk ook voor de omzet en winstmarge. Minder schade betekent één-op-één dat jouw bedrijf minder kosten hoeft te maken. En dat er tijdwinst wordt geboekt!

Praktisch ervaring is cruciaal bij het gebruik van heftrucks en hoogwerkers

Een belangrijk onderdeel van heftruck cursussen en opleidingen voor hoogwerkers is het praktijkgedeelte. Tijdens de opleiding hebben de cursisten uitgebreid getraind met het gebruik van machines. Ze hebben geleerd wat de basisregels zijn bij het gebruik, hoe ze een vorkheftruck slim kunnen gebruiken en hoe ze deze moeten gebruiken om bijvoorbeeld pallets snel en veilig in magazijnstellingen te plaatsen.

Gecertificeerde bedrijven en medewerkers zijn geliefder bij klanten

Het beschikken over de juiste certificaten is voor zowel bedrijven als werknemers in de betreffende sector ook van belang als promotiemiddel. De laatste jaren is er sprake van een trend, waarbij leveranciers, zakenpartners en klanten eisen stellen aan hun relaties. Bedrijven en personele dat kan aantonen over de juiste kwalificaties, maakt hierdoor meer kan om orders in de wacht te slepen en nieuwe klanten te werven. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Het ids om deze reden aan te raden om als bedrijfseigenaar expliciet op je website te vermelden dat jouw personeel goed opgeleid is en over de benodigde diploma’s en certificaten beschikt.

Je bent beter verzekerd

Mocht het gebeuren dat je als chauffeur van een heftruck of als hoogwerker schade veroorzaakt of betrokken bent bij een ongeluk, dan kan een certificaat verzekeringstechnisch erg belangrijk. Beschik je over de benodigde diploma’s, dan heb je de garantie dat je verzekeraar eerder tot vergoeding overgaat, omdat jou als professional niets te verwijten valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *